OORSPRONG AVEVE RETAIL / ARVESTA

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 15:02

Arvesta, voorheen AVEVE, is een Belgische bedrijvengroep die actief is in de land- en tuinbouw.

Historie

De oorsprong van het bedrijf lag in het oprichten van een Verbruikscommissie door de Boerenbond in juli 1891. Het doel van deze Verbruikscommissie was het bijstaan van de lokale gilden in gezamenlijke aankopen, maar al gauw gebeurden bestelling via de Verbruikscommissie. Een beroepsvereniging zoals de Boerenbond mocht echter geen commerciële activiteiten uitoefenen, dus richtte men een aparte naamloze vennootschap op, de Aan- en Verkoopvenootschap of AVV. De naam werd in 1984 gewijzigd in AVEVE. In september 2018 werd de naam gewijzigd in Arvesta. 

Missie

VEVE Retail wenst de deskundigheid van de Groep AVEVE als marktleider in de professionele land- en tuinbouw aan te wenden om ook toonaangevend te worden in de sector van de tuincentra met een assortiment kwaliteitsproducten voor tuin, dier en thuisbakken. 
Deze know-how vertaalt zich in het samenstellen van een kwaliteitsassortiment en zeer deskundig advies aan de klant.

 

Assortiment

Een diep uitgebouw assortiment

AVEVE Retail presenteert zich naar de markt als dé specialist in de basisproducten voor tuin, dier en thuisbakken. Wij bieden de klant dan ook een volledige gamma producten aan met bovendien keuzemogelijkheden op vlak van merken, prijsniveaus en verpakkingen.

Basisassortiment:

Voeding en verzorging van dieren, zowel huisdieren, neerhofdieren en het sportsegment 
onderhoud van de tuin, zowel op vlak van zaaien, bemesten, plantenbescherming als tuingereedschap. 
Een compleet gamma producten voor de thuisbakker met bloem als kernproduct.

Een geselecteerd aanvullend gamma:

Aanvullend op dit basisassortiment wordt een geselecteerd assortiment aangeboden om de behoeften van de klanten te voldoen voor de inrichting van terras, decoratie, electro in de tuin, bloemschikken en vrijetijdskledij.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.