Wat kan ik doen tegen wespen?

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 15:15

Laat je tuinfeest of je rustige namiddag op het terras niet verstoren door vervelende wespen. Probeer ze zelf te vangen of te bestrijden. Wanneer je moeilijk bij het nest geraakt, kun je de brandweer inschakelen. Enkele tips.

Wespen in de tuin

Heb je een wespennest in huis of in de tuin?  Wil je een wespennest in de tuin zelf bestrijden, doe dat dan op een veilige manier. Gebruik een speciale spray om rechtstreeks in de wespennesten te spuiten. Doe dat bij voorkeur ’s avonds laat of ’s morgens vroeg. Op die momenten bevinden de meeste wespen zich in het nest. En heel belangrijk: draag beschermende kledij zodat je niet gestoken wordt.

 
Wespen op het terras

Heb je last van wespen op je terras? Met een glazen, decoratieve wespenval met wespenlokstof bestrijd je ze op een natuurlijke manier. De lokstof trekt de wespen aan. Als ze eenmaal in de val komen, raken ze er niet meer uit en verdrinken ze. Ook met een wespenvangzak met lokstof vang je wespen heel gemakkelijk. Zo’n zak vangt honderden wespen en verteert ze zonder dat je de zak hoeft leeg te maken. Heel eenvoudig en efficiënt: alleen water toevoegen, de zak ophangen en wachten.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.